2007 De Ier en D’èèr Tour

Dinsdag 5 juni :
Al de avond ervoor ingepakt en dus even wachten op René en Peter. Die kwamen bepakt en gesmeerd zo tegen 10 uur aan de deur. Na een kleine break konden we zo tegen half 11 vertrekken richting Calais om daar de boot naar Dover te nemen.  
Na 2 tussenstops ( koffie en tanken) waren we toch maar net op tijd om de boot van 14.00 uur op te rijden. Even was het uitpluizen hoe men de motor vast moest sjorren, maar met wat hulp bleek dat toch makkelijker dan gedacht. Op het Kanaal stond er een stevig briesje, maar gelukkig bleken we zeebenen te bezitten. Ook de motoren waren mooi recht blijven staan, zoadat we al links rijdend Zuid-Engeland konden veroveren. Even bij Folkestone misten we al gelijk de eerste afslag, maar een paar miles verder konden we gelukkig toch de geplande route langs de kust nemen. In Hastings kreeg Peter weer een knorrende maag en zodoende zochten we een leuk terrasje op. Hier mochten de motoren echter niet op het trottoir, maar een klein eindje verder was gelukkig toch een plaatsje. Al genietend van de smakelijke hap kreeg Peter al interesse van een Engelse schone. Helaas moesten we verder anders zouden we Ierland nooit halen. Brighton leek ons wel leuk en was inmiddels al tegen de avond gelopen. Een hotel was zo gevonden, zeker als we niet naar de prijs keken. Na enkele te bezoeken toch maar naar de eerste teruggaan ondanks geen motorparking. Aan het eind van de straat was wel plaats dus niet helemaal toppie. Uitzicht op zee en de bekende pier maakte alles goed. 
Na een kleine opfrissing de stad ingegaan. Het commentaar van Rene’s homo-heuptasje kwam Peter nog duur te staan. De scène in Brighton bleek erom bekend te staan! Toch een leuke pub gevonden en daarna smakelijk gegeten en nog een paar pubs bezocht waarbij Peter overging om de whiskey daar de grote pints hem teveel werden. De hoteldeur openen is zelfs voor een loodgieter soms een probleem maar gelukkig na wat prutsen konden we heerlijk in diepe slaap vallen.
Bergen op Zoom  – Antwerpen – Gent – De Panne – Duinkerken – Calais – (overtocht) – Dover – Folkestone – Hastings – Brighton   410 km

Woensdag 6 juni
Geen ontbijt in dit hotel dus rond 08.15 uur een sandwichbar ingelopen voor ons eerste typisch engels ontbijtje (spek, worstjes, ei en bonen). Na dit stevige ontbijt ingepakt en de motoren beklommen. Zo rond half 10 de route naar Portsmouth genomen. Bij de 1ste tankstop ontdekte Peter met zekerheid dat hij zijn papieren en paspoort kwijt was geraakt. Na overleg besloten om toch maar door te rijden en aan de grens met Ierland maar zien of we erin mogen. Het gebrek van een mooi heuptasje ipv een kontzak was toch zo gek nog niet geweest! Hierna de weg via Southhampton naar Salisbury genomen (A36) om vervolgens even een kijkje te nemen bij Stonehenge.   
De mooie slingerroute naar Bath via Devizes bleek ook een gewild oefenterrein voor de engelse militairen te zijn.
Als motorrijders mochten we de brug bij Bristol gratis nemen om Wales in te rijden. De route naar Holyhead  via Cardiff en Swansea bleek toch langer dan verwacht omdat je toch rekening moet houden met de miles ipv km’s. De laatste boot van 18.00 uur werd maar ter nauwer nood gehaald. René viel even ervoor op zijn reserve. Als reisleider? doorgereden om de boot even tegen te houden wat lukte. Gelukkig konden we ook zonder paspoort de boot op, die daarna ook direct het ruime sop koos. Op de boot herlijk gegeten ondanks de rumoerige schoolgaande jeugd. Bij aankomst om 20.15 uur direct getankt en naar het B&B even verderop gereden. Na een kleine opfrissing naar een hotel verderop de weg gelopen ( 3 km) om aldaar een lekkere pint tot ons te nemen. Geen echte gezellige tent dus na de 2e pint de voetreis terug gemaakt waarna Peter eindelijk eens rustig zijn boek van Arnon Grunberg  kon gaan lezen op zijn 1 pers.kamer. Een laatste peuk buiten deed hem echter schrikken (een beest? )maar konden toch even over twaalven de rust tot ons nemen.
Brighton – Portsmouth – Salisbury -Stonehenge – Bath – Bristol – Holyhead – (overtocht) – Rosslare – Wexford  520 km

Donderdag 7 juni
Met het “zachte” water ons wakker gemaakt en een goed ontbijtje genomen. René ontdekte dat grapefruit met erg veel suiker ook wel lekker kan zijn! Rustig aan,  ons weer rijklaar gemaakt waardoor we zo tegen half 11 de reis konden voortzetten. 
Onderweg het 2e pechgeval. Nu bleek René’s motor uiteen te vallen. Gelukkig viel het mee en was het slechts een stofringetje van zijn voorvork wat hem toch even niet lekker zat. Voorbij Cork namen we de verkeerde afslag waardoor we in het idyllische plaatsje Kinsale terecht kwamen. Hier een stevige lunch genomen. Gelukkig maar want de weg langs de zuidkust naar Killarney was niet echt om even door te rijden. Wel mooie omgeving en gelukkig bleef de regen boven de uitstulpsels van de Ring of Kerry en Beara hangen. Om 20.30 kwamen we bij het B&B Dunnross House te Killlarney aan. Om 22.00 uur de taxi naar het centrum genomen om daar de leuke Ierse sfeer te proeven. Na een paar Pints kon René eindelijk zijn gang gaan door samen met de plaatselijke muzikanten “WALTZING MATILDA”te zingen. 
Toch sloot het hier tegen half 12 zodat we de pub werden uitgeveegd. Gelukkig waren er nog 4 nachtclubs die langer openbleven en waar een leuke band ons vermaakten. Om 02.00 uur een taxi teruggenomen, die zeker moeite had ons B&B te vinden omdat we de naam niet meer wisten.
Wexford –New Ross – Waterford – Dungarvan -Cork – Kinsale –Bandon – Skibbereen –Bantry – Glenngariff -Killarney   440 km

Vrijdag 8 juni|
Een heerlijk zonnetje ontmoette ons in de vroege uurtjes. Hier besloten we tijdens het ontbijt om vandaag de Ring Of Kerry te bedwingen. Zonder de bagage konden we zo tegen half 11 aan de rondrit beginnen.Bij een leuk winkeltje vol met bejaarden namen we een heerlijke koffie om daarna onze rit voort te zetten. Tegen de klok in namen we de Ring richting Portmagee. Hier bijna op het aller westelijkste puntje van Europa ging René wel erg plat in de bocht, maar de schade bleef gelukkig achterwege. Bij het strand van Caherdaniel een heerlijke middagmaaltijd met Smoked Salmon, Chicken Wrap en Tuna Wrap genomen. Daarna de zuidelijke kust van The Ring Of Kerry verder afgereden. Echter met het bordje Killarney inzicht reden Peter en René mij uitzicht, terwijl ik de mooie omgeving aan het filmen was. Om het laatste deel voor de 2e maal langs het nationale park te rijden vanaf Kenmare leek me juist niet zo interessant. Na telefonisch overleg toch besloten om nog even binnendoor via The Gap Of Dunloe te rijden. Het wegdek was hier echter al gesmolten van de hitte zodat het teer ons rond de oren vloog. 
De schitterende natuur van deze vallei maakte echter alles weer goed en al kronkelend door deze Gap kwamen we via deze kortere weg op de route naar Killarney. Nog even wat bier ingeslagen bij de Lidl zodat we in het B&B hier heerlijk van konden genieten alvorens te douchen en richting de stad te gaan. De B&B eigenaar wilde ons wel brengen zodat we tegen half 10 hier wat konden gaan eten. Hierna een druk café bezocht met een beetje look-a-like Dropkick Murphy’s band Alleen een teveel aan samples. Na afloop bleek echter achter dit café nog een grote discotempel te zitten, alwaar we nog even uit ons dak konden gaan bij de plaatselijke vr. deejay. Zo tegen half 3 ’s nachts de bustaxi genomen, die ons iets duurder als normaal naar ‘huis’ bracht.
Killarney – Ring of Kerry (tegen de klok in) – Gap Of Dunloe – Killarney 215 km

Zaterdag 9 juni
Vandaag, ondanks het schitterende wee een motorloze dag genomen. Na het ontbijt eerst nog wat geluierd op bed en in de tuin (zonnen) Daarna tegen de middag de voet naar de stad gelopen ( 4 km !!) In de stad een stevige lunch genomen en nog wat gewinkeld. 
Tevens toch maar even aangifte gaan doen van het paspoort verlies. De taxi van € 6,= bracht ons naar het politiebureau waar we even daarvoor voorbij waren gelopen ! Daarna kon Peter opgelucht ons trakteren op een lekker pint en raakte hij verknocht aan de Ierse Guiness. Hierdoor was de interesse van de man met gebogen vingers erg gecharmeerd en zochten we vlug een andere leuke pub op met meer vrouwvolk. Zo kwamen we snel over onze middagdip heen en liepen zelfs tegen bekende Bergenaren op. Zonder eten maar doorgegaan en wederom in de leuke pub terechtgekomen.. Hier kwamen we gezellige dames uit Warmenhuizen tegen totdat die het met Peter aan de stok kregen, waardoor we de 50ste verjaardag van eentje net niet meer mochten meemaken. Na een frietje van € 5,= de taxi genomen richting B&B.

Zondag 10 juni:
Vroeg uit de veren, behalve de B&B eigenaar dus was even wachten op ons ontbijtje. Daarna ingepakt en via Tralaladiedee (tankstop) naar het pontje over de Shannon gereden. Hier mooi uitzicht, maar helaas zo warm was het nog niet en was het vlug omkleden geblazen. Wij vervolgden onze tour naar Kilkee, alwaar we onze koffiepauze namen met uitzicht op het volgelopen strand van Moore Bay. Daarna via de kustweg naar het Noorden richting Cliffs Of Moher. 
Hier is het de afgelopen jaren flink veranderd maar nog even prachtig om de steile wanden te bekijken. Helaas mag je nu niet meer op het randje staan ivm gevaar met afbrokkelen. Met en stralend zonnetje en 30 °C , de route vervolgd door The Burren. 
De mooie kustweg langs het bijna maanlandschap richting Galway genomen. Daar al snel een mooi B&B gevonden: St-Judes Lodge !. Helaas was hier al enkele dagen een drankverbod maar gelukkig bleek het slechts om drinkwater te gaan. Toch lastig als je je tanden moet poetsen met bier of gekookt water. Galway is zelf op zondagavond verre van uitgestorven. 
Druk op straat met rokers en straatartiesten. Vele verkeerde t-shirts maar dat mocht de pret niet drukken en heb je gelijk wat aanspraak. Ook in de pubs is het overvol zodat we hier best een fijne avond hadden.
Killarney – Talbert – The Shannon (overtocht) – Kilkee – Cliffs Of Moher – The Burren – Black Head – Galway  305 km

Maandag11 juni:
Rond 11.00 uur op het gemak vertrokken omdat vandaag de afstand niet zo groot zou zijn. Tevens een  kleine omweg gemaakt. Zo de N65 genomen waar we in Ballygar een korte koffiestop inlasten. De plaatselijke boeren zaten hier al van hun pint te genieten. Samen met een klant van het café annex tankstation mochten we hun verhalen aanhoren in het plat Iers. Ondanks dat we er weinig van begrepen konden we genieten van de mooi rij voortanden en de moderne kleding, die zeker al een half jaar ongewassen onder hun bierbuik rondzwabberde. Daarna verder gereden tot Roscommon om daarna de N61 te nemen richting Athlon. Nog even geprobeerd om aan het meer van Ough Ree wat te gaan eten. Dit bleek echter moeilijk te bereiken zodat we voor we het wisten Athlon inreden. Daar op een pleintje een heerlijk wrap chicken genuttigd. Even verderop bleek al een B&B te zitten en met het omslagende weer kozen we maar gelijk om ons hier te stallen. Net voor de regen waren we binnen in een eigen huisje schuin tegenover het B&B adres. Hier na eindelijk eens wat cultureels gedaan en de kerk bezocht. Daarna een kijkje gaan nemen in het oudste café van Ierland: Sean’s Bar, alwaar we moeilijk het pand konden verlaten.  Toch nog even teruggewandeld omdat Peter even verder wilde lezen in zijn roman. Na een klein tukkie wat gaan eten en wederom naar Sean’s Bar gelopen om daar van leuke Ierse bluegrass te genieten. Na een uurtje toch vervelend en zochten we een meer jongeren café op , alwaar een gitarist ons verwelkomde met Pink Floyd klanken. Jammer dat er geen goede begeleiding bij was. Zo tegen 01.00 uur de kamer van Peter voorzien van een heerlijk dennengeurtje?  om daarna in frisse eigen kamer de slaap te pakken.
Galway – Ballygar – Roscommon – Athlon  115 km

Dinsdag 12 juni:
Er redelijk op tijd uit en gelukkig bewolkt maar droog! Eerst de N5 richting Dublin genomen. Plots reden we bijna voorbij de afslag naar Mullingar. Hier vandaan namen we de N52 om eens een kijkje te gaan nemen bij Slane Castle, vooral bekend van zijn grotere live-concerten en het U2 gebeuren. 
We moesten een rondleiding nemen maar een beetje cultuur kon geen kwaad. Op het festivalterrein waren ze nog bezig met het opruimen van een motortreffen wat daar onlangs had plaatsgevonden. Via de N2 richting Dublin gereden en onderweg een etenspauze ingelast. Hier de helm van René eens grondig bekeken waardoor hij iets later op de snelweg bijna ineens zonder zou rijden. Net op spitstijd Dublin binnengereden maar gelukkig met een goede reisleider het hotel snel weten te vinden. Zo’n hotel en kamers hadden we nog niet gehad maar dat mocht ook wel gezien de prijs. Dublin mag dan wel aanspreken voor velen 
Ook de prijzen liegen er niet om! € 6,= voor een pint en over het eten maar niet te spreken. In de stad wat leuke pubs bezocht en heerlijk uit ons dak kunnen gaan. Maar waarom Peter met zijn heerlijke parfumgeur er nu wel een pint voor kreeg blijft een vraag? Zo tegen 03.00 uur naar het hotel gewandeld.
Athlon – Slane Castle – Dublin 180 km

Woensdag 13 juni:
Heerlijk uitgeslapen maar net op tijd voor het ontbijt. Het weer was niet je van het maar toch besloten René en ik de benen te strekken en even te gaan winkelen. Niets voor Peter, die dus mooi even terug kon kruipen met zijn geliefde literatuur.Eerst nog even langs de bekende Windmill studio’s gelopen, alwaar grote artiesten hun albums hebben opgenomen.
Inmiddels is deze wijk bijna platgegooid en komen er hier steeds meer grotere kantoorgebouwen uit de grond. De vermaarde studio’s zijn echter nog in tact? en lijkt tot monumentenzorg te behoren. Hierna begon het typisch Ierse weertje ons een part spelen en kregen we van Peter het bericht dat we beter een paraplu dan t-shirts konden kopen. Na een grote koffie bij Starbucks de lange winkelstraten doorgeslenterd. Bij de The Spire of Dublin (Monument of Light) van 120 meter hoog spraken we af met Peter om vandaar uit een heerlijk Pint te gaan drinken. Ondanks dat we een paar keer verdwaalden bij wc bezoek konden we toch de weg weer naar het hotel terugvinden. Na een klein tukkie en een opfrissing in de stad gaan eten en nog enkele pubs bezocht. Gelukkig niet te laat gemaakt omdat de reis voor de andere dag ons anders te zwaar zou worden.

Donderdag 14 juni:
De boot van Dun Laoghaire zou om 11.10 uur vertrekken en gelukkig hadden we die ruim op tijd, zodat we zo tegen 13.00 uur Wales in konden rijden. Via de A55 vergaten we de afslag naar de A5, wat echter niet bepaald een fijne weg is met regen. En dat deed het!!! Toch een mooie route zo langs de noordkust van Wales naar Chester. 
Hiervandaan de A41 genomen naar Birmingham. Ondanks de hevige regen toch redelijk deze binnendoorweg kunnen afleggen. Op de ring van Birmingham zaten we echter in hevig noodweer en een drukke spits. Van de stad weinig gezien en ons meer bezig gehouden met de files en de verkeerde afslagen. Eindelijk de weg richting Oxford (M40) gevonden maar met het steeds mindere weer en de invallende avond snel de afslag naar het eerste beste plaatsje genomen. In Warwick snel een Thais? hotel gevonden alwaar we met föhn even bezig waren om alles droog te krijgen. De heerlijke Thaise maaltijd en ontvangstdrankje maakte echter weer veel goed. Het bleek een mooi stadje te zijn maar in het donker niets van het grote kasteel gezien en wel een kleine wandeling door het stadje gemaakt met een pub bezoekje. Na een afzakkertje in het hotel zo rond middennacht de nachtrust tot ons genomen.
Dublin – overtocht – Holyhead – bangor – Chester – A41 – Birmingham – Warwick  350 km

Vrijdag 15 juni:
Om 08.00 uur  uit de veren en gelukkig droog weer maar nog grijze lucht! Na het tankstation te hebben gevonden, in een grote drukte terecht gekomen wat ons erg opviel op dit tijdstip en kleine plaatsje. Hevige neerslag had echter diverse straten doen onderlopen waardoor het verkeer ontregeld was in die streek. Gelukkig konden we met de motor over het voetpad ipv door de tunnel met 1 meter water en hadden we daarna de route naar de M40 weer snel te pakken. Op de ring van London aangekomen hadden we onze zakken wel vol en peter zoals gewoonlijk honger. Met de moeilijk communicatie op de motor probeerde peter de afslag naar Brighton te nemen om te gaan eten of zijn paspoort aldaar te gaan zoeken? Gelukkig op de ring gebleven en ons nog even verbeten met een zeer zitvalk. Immers we wilden een bootje eerder nemen en zo’n afslag nemen kan wel eens een paar uurtjes kosten. Gelukkig toch een wegrestaurant en tankstation gevonden maar wel bijna al op het eind van de ringweg. Let op motorrijders!! Daar heerlijk gegeten en de snelweg vervolgd richting Dover. Zonder problemen met het paspoort gemis van Peter daar toch een boot eerder kunnen nemen maar wel nog 2 uurtjes wachten aldaar. Op de boot wederom heerlijk gegeten en om 19.30 voet op het vasteland van europa gezet. De rit van Calais naar Bergen op Zoom is nog best een eind maar schoot lekker op en konden we de stevige buien nog mooi ontwijken. Behalve in eigen stad terug vielen de eerste druppels maar dat kon ons niet meer deren. Zo rond 22.30 uur namen we nog een lekkere jupiler om de geslaagde motorrit gepast af te sluiten.
Warwick – M40– London M25 – M26 – Dover – overtocht – Calais – Bergen op Zoom 575 km

dag 1:
Bergen op Zoom  – Antwerpen – Gent – De Panne – Duinkerken – Calais – (overtocht) – Dover – Folkestone – Hastings – Brighton   410 km
dag 2:
Brighton – Portsmouth – Salisbury -Stonehenge – Bath – Bristol – Holyhead – (overtocht) – Rosslare – Wexford  520 km
dag 3:
Wexford –New Ross – Waterford – Dungarvan -Cork – Kinsale –Bandon – Skibbereen –Bantry – Glenngariff -Killarney   440 km
dag 4:
 Killarney – Ring of Kerry (tegen de klok in) – Gap Of Dunloe – Killarney  215 km
dag 5:
KILLARNEY
dag 6:
Killarney – Talbert – The Shannon (overtocht) – Kilkee – Cliffs Of Moher – The Burren – Black Head – Galway  305 km
dag 7:
Galway – Ballygar – Roscommon – Athlon  115 km
dag 8:
Athlon – Slane Castle – Dublin 180 km
dag 9:
DUBLIN
dag10:
Dublin – overtocht – Holyhead – bangor – Chester – A41 – Birmingham – Warwick  350 km
dag11:
Warwick – M40– London M25 – M26 – Dover – overtocht – Calais – Bergen op Zoom 575 km

TOTAAL 3050 km 11 dagen =  278 km / dag

 
Reisvervolg: Vervolg motorreis na 3050 km op weg naar POLEN

Zaterdag 16 juni:
Vandaag een rustdag genomen om de vervuilde spullen op te ruimen / wassen en zelf een beetje bij te komen

Zondag 17 juni:
Heerlijk uitgeslapen en de motorspullen weer ingepakt. Zo tegen het eind van de middag naar het optreden van Rene’s bandje Tony’s Birthday gaan kijken in Die Twee. Jammer geen Ierse klanken ondanks dat hij dat in Ierland geleerd had. Nog even doorgezakt en met de fiets, met gestolen zadel,  naar huis teruggekeerd.

Maandag 18 juni:
 Vroeg uit de veren en op het gemak de motor beladen. Op weg naar het tankstation Peter tegengekomen, die al hard aan het werk was. Alleen de reis voortgezet om kameraad Herman op te zoeken , die samen met zijn vrouw Randi een nieuwe start in Polen aan het maken is.Met een volle tank via Breda, Tilburg, Eindhoven en Venlo, het land verlaten. Dwars door de drukke steden van het Ruhrgebied de 44 genomen richting Kassel, om vandaar via Erfurd naar Dresden te rijden. Hier leek me een overnachting op zijn plaats en had inmiddels toch wel een zeer zitvlak gekregen.
Het eerste hotel was me daar iets te duur, maar direct erachter een stukken goedkoper hotelleke gevonden, wat zeker zo mooi aan de rand van het centrum lag. Hier me lekker opgefrist en met het mooie zonneke de stad ingelopen. Dresden was mij onbekend maar blijkt dus echt toeristisch te zijn. Mooie oude gebouwen nog vlug even vastgelegd voordat de zon onder ging. Ongezellig alleen, maar heerlijk gegeten zonder aanspraak. Even wat minder als je de voorgaande weken met zijn 3′ en op pad was. In een Nederlandse kroeg toch wat kunnen babbelen om daarna mijn bed op te zoeken.
Bergen op Zoom – Eindhoven – Venlo – Essen – Dortmund – Kassel – Erfurd – Jena – Dresden  830 km

Dinsdag 19 juni:
Na het ontbijt de spullen gepakt en de reis voortgezet. Via de snelweg naar Gorlitz en zonder problemen Polen binnengereden. Hiervandaan de afslag naar Jelenia Gora genomen. Opvallend dat het hier in Polen toch kleurrijker was dan verwacht. De omgeving hier is ook schitterend zo tegen de grens met Tsjechië. In Jelenia Gora eerst eens wat geld uit de muur getrokken. Probleem was dat ik de munteenheid niet kende en dus maar het gemiddelde bedrag vroeg. 100 Zloty (PLN) leek me wel wat maar bleek slechts later een goede € 25 te zijn. Hier kon ik dus eens bij McDonald een vegetarisch broodje en koffie nemen ( nog geen zin een een vette hap aldaar!). Vervolgens de weg naar Swierzawa genomen om het adres van Herman en Randi op te zoeken. Na wat heen en weer gereden en met gebrekkig engels/duits eindelijk de weg gevonden. Zo tegen 3 uur zat ik dan eindelijk bij Herman en Randi in het heerlijke zonneke op hun terras van 6000 m2. Na de koffie het grote pand bekeken en de plannen van hun opgenomen. Nog veel werk te doen daar maar ziet er veelbelovend uit. Inmiddels hadden ze een grote stacaravan uit NL laten overkomen zodat ze daar kunnen leven en wonen, om zo iedere dag met de werkzaamheden aan het huis verder te kunnen klussen. Met het invallen van de avond met hun auto naar Cieplice gereden om daar een heerlijke Pizza tot ons te nemen. 
Voor slechts € 7 met drank en bijlagen!!! Waren onze magen geod gevuld. Bij terugkomst nog even met de hond Joy een flinke avond wandeling gemaakt met mooie vuurvliegjes die hier veel voorkomen. 
In de stacaravan nog wat bijgekletst om daarna in het huis in diep slaap te vallen. 
Dresden – Gorlitz – Jelenia Gora – Swierzana – Dobkow  230 km

Woensdag 20 juni:
Heerlijk ontbijtje in de buitenlucht gekregen. Randi moest die dag naar de privé-kliniek om een uitslag wat gelukkig meeviel en misschien toch gewoon een gekneusde rib bleek te zijn. Daar wat op gedronken wat zwaar viel zo op de middag in het zonnetje. Voor € 5 dronken geraken zal hier niet gebeuren maar daar was het geen probleem. Toch moesten we nog even inkopen gaan doen voor de geplande BBQ. De grote supermarktketens van Tesso zijn hier in NL niet bekend maar daar is alles te koop van autobanden tot plakje kaas.Bij terugkomst de BBQ opgewarmd en daarna heerlijk van de Poolse worsten en vlees genoten.  Herman wilde nog even een uitzicht op zijn landgoed laten zien en dat bleek ook schitterend te zijn gezien vanaf de tegenoverliggende heuvel. Terug op hun landgoed nog even de hond uitgelaten en een afzakkertje genomen om daarna weer het bed op te zoeken.

Donderdag 21 juni:
Heel rustig van het ochtendgloren genoten met een ontbijtje in de buitenlucht. De lucht was niet zo blauw meer maar geen reden tot paniek. Na een routeplanning met Herman de spullen weer op de motor geladen en zo tegen de middag hun verlaten na een heerlijke gastvrijheid. Karpacz zou een mooi stadje zijn en was het zeker ook om daar even van een heerlijke koffie te genieten. Echter donkere wolken stapelden zich op maar gelukkig geen spatje. Door even mis te rijden kwam het eerder gevallen water wel van de bergen afstromen. Gelukkig dit alles alleen vanaf de weg. De grens wilde ik nog niet oversteken dus even nog een kleine route door Polen gemaakt. Mooie natuur en zeker vriendelijke mensen die me paar keer de weg moesten wijzen.Via de 296 de grens overgestoken en na lang wachten een stempel in mijn paspoort gekregen. De douaniers hadden meer belangstelling in de motor dan dat ze me wilden helpen! Hierna via het skigebied van Tjechie ( Slinder Mlyn en Harrochjow) langs de grens teruggereden richting Liberec. Dit leek me wel een aardig plaatsje en had daar ook snel een goedkoop hotel gevonden. Na een heerlijke douche viel ook buiten het water uit de hemel, maar toch besloten om in de stad wat te gaan eten. Ondanks dat het uitgestorven was, een heerlijke steak gegeten en daarna nog een kroegje bezocht met wel heel harde muziek uit de jukebox. Zo het daar al vlug gezien en mijn hotel en bed opgezocht.
Dobkow – Karpacz- Kowary – Kamienna Ghora – grens Tjechie – Splynder Mlyn – Harrochov – Liberec  200 km

Vrijdag 22 juni:
Vroeg uit de veren maar ja ook er vroeg ingekropen dus lekker fit een ontbijtje genomen en op de motor gestapt. De route naar Decin was goed aangegeven dus heerlijk touren door het heuvelachtige noorden van Tjechie. Hiervandaan de weg naar Dresden genomen omdat ik die al eens eerder had gereden vanaf de andere kant en toen ook mooi vond. Nu was het zeker nog zo mooi met mooie rotspartijen alleen het weer werd iets minder. Toch droog de grens bij Hrensko gehaald om daar even te winkelen bij de Vietnamesen. Brr nog gekker als in Turkije maar ja ze willen het hier dan ook net niet voor niets weggeven. Geen shag dus maar vlug doorgereden naar de snelweg bij Dresden. Hier de 40 naar Kassel genomen. Het weer werd met het kwartier slechter en zo af en toe werd het gewoon zwart met fikse onweersbuien. Zo tegen half 5 had ik het wel gezien en vond het te gevaarlijk worden op de autobaan. Had al diverse glijpartijen gezien, maar ja die Duitsers kunnen soms geen snelheid matigen ook! Het centrum van Kassel gevolgd en daar een hotel met parking genomen. Gelukkig hadden ze hier een fohn op de kamer zodat ik ook eea droog kon blazen. Behalve mijn schoenen die zo lek als een mandje waren geweest. Gelukkig reserve kistjes bij dus ja geen zorg! Wederom me zelf ook opgefrist en de stad ingewandeld. Hier bleek het een drukte van jewelste te zijn omdat ze op de ze vrijdagavond de midzomernacht vierden met koopavond tot 00.00 uur. Dus na een heerlijke pizza ook maar wat gaan winkelen in de hele grote megastores. Opvallend dat hier de kleding stukken goedkoper is als in NL , zelfs de echte merkkleding! Zo tegen 00.00 was er een heus vuurwerk wat weer werd afgesloten met tal van bandjes op de diverse pleintjes. Even gekeken en toch mijn bed maar opgezocht omdat de volgende dag de rit naar huis zou plaatsvinden.
Liberec – Decin – Dresden – Erfurd  E40 – Kassel  550 km

Zaterdag 23 juni:
Redelijk op tijd uit bed en een heerlijk Duits ontbijtje genomen. Gelukkig was het droog maar de wolkenpartij voorspelde niet veel goeds. Dus me volop in de regenkleding getrokken en de motor gestart. Op weg naar Dortmund vielen de eerste druppels maar gelukkig viel het nog wel mee. Hierna dwars door de steden Essen en  Duisburg oftewel de 40. Enkel geen tankstation tegengekomen!! Bij een wegversmalling door werkzaamheden viel ik op reserve maar kon zo vlug de benzinekraan niet vinden en viel dus stil!!! Gelukkig bijna op het eind zodat ik in mijn vrij uit kon bollen naar de verbreding van de weg. Hier heel moeilijk kunnen starten omdat inmiddels de carburateur helemaal leeg was. Na een peukje gelukkig kunnen starten en op weg naar het eerste tankstation. Op de kaart stond er geen behalve in Venlo aan de grens die nog 35 km ver weg was. Zodoende maar in het kielzog van een vrachtwagen me mee laten bollen om zo de laatste liters te besparen. Gelukkig net gered en de tank vol laten gooien. Hierna de route vervolgd via Eindhoven en Breda. Zo tegen 15.00 uur kon ik vermoeid maar voldaan de motor voor het huis stallen en uitpakken. Nog even geprobeerd een tukkie te doen wat niet lukte en na het eten de kroeg maar ingedoken om het Nederlands Elftal <21 jaar, Europees kampioen te zien worden.
Kassel – Rurhgebied – Venlo – Breda – Bergen op Zoom 450 km

TOTAAL 2260 km 6 dagen =  375 km / dag

Maakt samen 5310 km in 19 dgn = 280 / dag Voor mij een hele prestatie maar onvermoeid een fijne motorvakantie gehad