Motortour 2024 – Winterspelt (D)

Vrijdag 21 juni: Rond 08.15 uur vertrokken richting Bergen Op Zoom. Hier bij Ton afgesproken voor koffie en wachten op Ron en Jeroen om daarna te kunnen vertrekken. Besloten werd om door Nederland te rijden om de zware regen volgens buienradar te ontwijken. Voor Breda echter al de 1e file, die tot na Eindhoven behoorlijk toenam. Ook de regen kwam behoorlijk op ons lederen en textielen pak terecht. Bij ’t Haastje onder Eindhoven op de parking toch maar de regenkleding aangetrokken, ondanks mijn nieuwe regenbestendige Rev_It jas. Ton had ons niet gezien en was doorgereden. Toch enkele parkeerplekken verderop stond hij te wachten, om zo weer met z’n 4 door te kachelen. Na Maastricht de snelweg verlaten en de laatste 150 km binnendoor gereden over de Hoge Venen, richting Winterspelt. Onderweg nog een paar flinke buien moeten trotseren, maar het zou opentrekken…. Neen dus! Rond 16.30 uur bij het Hotel, alwaar zeker al een 50-tal meerdere motards zich hadden ingecheckt.  Na een paar verfrissingen en een valpartij van een onoplettende motorbabe, heerlijk gaan eten a la carte om daarna op de kamer met paar pilsjes het NL Elftal te zien gelijkspelen tegen Frankrijk (0-0), om zo beetje teleurstellend het bed in te duiken.

Zaterdag 22 juni: De weersvoorspelling was niet bepaald om een mooie ronde door Luxenburg te maken, dus besloten om rondom de buien door de omgeving te toeren. In Prüm een koffiestop met heerlijk broodje tot ons genomen en via wat omwegen naar het Drielandenpunt bij Ouren te rijden. Hier wat cultureels bekeken en zonder nat pak weer naar Hotel gereden . Vandaag dus maar 80 km op de teller, maar alle regen ontweken. Wederom genoten van de Benedictiner Weissen en een heerlijk diner , waar we de Wiener Schnitzels ons lieten smaken.

Zondag 23 juni: Wakker geworden met volledig opengetrokken lucht.. staalblauw! Voor vandaag dus de route door Luxemburg in de planning. Na ontbijt zuidwaards vertrokken , richting Bitburg. Onderweg 1 afslag gemist en via bospaadje voor een riviertje komen te staan. Omdraaien dus en de goede route vervolgen. In Echternach de tank volgegoten met de benzine, die toch 50 cent/ liter goedkoper is. Daanrna via Mullerthal naar Esch-Sur-Sure. Hier een  heerlijke lunch tot ons genomen en verder door de mooie omgeving en zeker mooie motorroute naar Weiswampach. Dit wederom voor de grens met Duitsland, dus de tanks weer volgegooid! Aangekomen in het hotel was het rustig (ruhetag!) en slecht een 4-tal mede motards aanwezig. Bier hadden we bij tankstation al ingekocht, dus dat was geen probleem. Voor het eten toch maar even de motoren gestart om naar Bleialf te rijden. Hier op terras een wederom heerlijk schnitzel genuttigd en daarna naar Hotel terug, om voetbal te kijken.

Maandag 24 juni: De lucht zag er weer opgeklaard uit , dus na ontbijt om 10.00 uur de motoren gestart. Eerst gedeelde via omweg St-Vith naar Hotton binnendoor gereden. Mooie stukjes asfalt onderweg en prachtig bosrijk gebied. In Hotton tijd voor cappuccino genomen en daarna de N4 genomen, richting Namen om daar de snelweg via Brussel-Antwerpen naar huis te blazen. Onderweg nog even een stop gedaan voor een kleine lunchhap en zo tegen 16.30 thuisgekomen na in totaal 1100 km op de teller van het heerlijk weekendje “MOTORTOUR 2024”.