2015 BALI JAVA

3 september t/m 26 september 2015

VRIJDAG 4 SEPTEMBER:
Vertrek van Schiphol naar Denpassar ( Bali). Aankomst op zaterdag 5 september, alwaar de motoren gereed staan Yamaha 225cc.
Gelijk miljonair 10.000 roepiah = € 0,6

Zondag 6 SEPTEMBER:
Denpassar ( Bali). De motoren gestart en even rondje om de motoren uit te testen. Dit richting het zuiden , naar Uluwatu.

Maandag 7 september:
In de vroege ochtend alle bagage op de motor geladen en via een mooie rit over Bali naar de ferry om naar Java te varen. Hier even onderdoor een grote bekende boom gereden om vervolgens koffie te drinken bij Marga Memorial. Dit belangrijke gedenkteken / monument / park ligt even boven Tabanan en is gewijd aan de 1372 mannen en vrouwen, die stierven tijdens het gevecht tegen de Hollanders na de 2e wereldoorlog, toen Indonesië officieel onafhankleijk werd beschouwd. Na de ferry vrijwel direct naar ons prachtig hotel in Banyuwangi gereden.

dinsdag 8 september:
Eerst nog even genoten van het schitterende hotelcomplex, om vervolgens via cacao plantages, het strand en rubberplantage via stevige offroad weg naar Sukamade te rijden.

woensdag 9 september:
In de vroege ochtend geholpen met de van de schildpadopvang, de sterke/ grotere schildpadjes ter zee te laten. Daarna ontbijt en de motoren gestart om via de slechte offroad naar de meer toe gangbare route naar Kalibaru te rijden. Onderweg nog leerlooierij en koffie drogerij bezocht. Ook hier weer op een prachtige locatie aangekomen om ‘s-avonds hier in het restaurant te kunnen genieten van de Indonesische folklore.

donderdag 10 september:
In de morgen even over de plantages van Kalibaru gewandeld, alvorens de motorrit naar Lumajang te maken. Onderweg even gestopt bij een tabaksplant drogerij.

vrijdag 11 september
Vertrokken uit Lumajang met een schitterende rit over Java naar Blitar. Hier alvorens het hotel op te zoeken, een bezoek gebracht aan het mausoleum van Soekarno. De eerste president van Indonesië 1945-1967.

zaterdag 12 september:
van Blitar naar Pacitan, via de zuidkust van JAVA. Hier al vroeg in de middag bij het hotel aangekomen, alwaar een Javaanse motorclub net aan het uitchecken was. Moesten even wachten, maar nog tijd zat om het strand op te zoeken, wat best nog ver lopen was dus teruggelift. In de laadbak van een vrachtwagentje een prima terugreis!

zondag 13 september: Vroeg in de ochtend vertrokken. Eerst een bezoekje gebracht aan de Goa Gong grotten. Al vele grotten gezien, maar ach toch wel mooi met zijn vele kleuren en we waren even van de straat. Hierna doorgereden naar Yogyakarta, alwaar we een paar dagen zouden verblijven/ uitrusten.

Maandag 14 september;
Rustdag Yogyakarta, met bezoek aan het Paleis van de Sultan, de vogelmarkt en het waterpaleis. Tevens wat rondgewandeld in de stad met natuurlijk even over de Malioboro Road wandelen voor de vele leuke winkeltjes

dinsdag 15 september: Met de auto naar de Borobudur tempel. Deze bezocht en verder nog wat rondgereden en terug naar hotel.

woensdag 16 september: Op de motor vertrokken richting Prambanan en deze vereerd met een bezoek. Hierna naar Batu, alwaar ‘s-avonds het centrum er leuk uitzag met een soort van kermis.

Donderdag 17 september: In de vroege ochtend al wakker van de vele moskeeën, die behoorlijk van zich lieten horen. Na ontbijt de motoren opgeladen en richting de Bromo vulkaan gereden. Hier een mooie b&B, die ons prachtig uitzicht op de vulkaan gaf.