2015 BALI JAVA

3 september t/m 26 september 2015

VRIJDAG 4 SEPTEMBER:
Vertrek van Schiphol naar Denpassar ( Bali). Aankomst op zaterdag 5 september, alwaar de motoren gereed staan Yamaha 225cc.
Gelijk miljonair 10.000 roepiah = € 0,6

Zondag 6 SEPTEMBER:
Denpassar ( Bali). De motoren gestart en even rondje om de motoren uit te testen. Dit richting het zuiden , naar Uluwatu.

Maandag 7 september:
In de vroege ochtend alle bagage op de motor geladen en via een mooie rit over Bali naar de ferry om naar Java te varen. Hier even onderdoor een grote bekende boom gereden om vervolgens koffie te drinken bij Marga Memorial. Dit belangrijke gedenkteken / monument / park ligt even boven Tabanan en is gewijd aan de 1372 mannen en vrouwen, die stierven tijdens het gevecht tegen de Hollanders na de 2e wereldoorlog, toen Indonesië officieel onafhankleijk werd beschouwd. Na de ferry vrijwel direct naar ons prachtig hotel in Banyuwangi gereden.

dinsdag 8 september:
Eerst nog even genoten van het schitterende hotelcomplex, om vervolgens via cacao plantages, het strand en rubberplantage via stevige offroad weg naar Sukamade te rijden.

woensdag 9 september:
In de vroege ochtend geholpen met de van de schildpadopvang, de sterke/ grotere schildpadjes ter zee te laten. Daarna ontbijt en de motoren gestart om via de slechte offroad naar de meer toe gangbare route naar Kalibaru te rijden. Onderweg nog leerlooierij en koffie drogerij bezocht. Ook hier weer op een prachtige locatie aangekomen om ‘s-avonds hier in het restaurant te kunnen genieten van de Indonesische folklore.

donderdag 10 september:
In de morgen even over de plantages van Kalibaru gewandeld, alvorens de motorrit naar Lumajang te maken. Onderweg even gestopt bij een tabaksplant drogerij.

vrijdag 11 september
Vertrokken uit Lumajang met een schitterende rit over Java naar Blitar. Hier alvorens het hotel op te zoeken, een bezoek gebracht aan het mausoleum van Soekarno. De eerste president van Indonesië 1945-1967.

zaterdag 12 september:
van Blitar naar Pacitan, via de zuidkust van JAVA. Hier al vroeg in de middag bij het hotel aangekomen, alwaar een Javaanse motorclub net aan het uitchecken was. Moesten even wachten, maar nog tijd zat om het strand op te zoeken, wat best nog ver lopen was dus teruggelift. In de laadbak van een vrachtwagentje een prima terugreis!

zondag 13 september: Vroeg in de ochtend vertrokken. Eerst een bezoekje gebracht aan de Goa Gong grotten. Al vele grotten gezien, maar ach toch wel mooi met zijn vele kleuren en we waren even van de straat. Hierna doorgereden naar Yogyakarta, alwaar we een paar dagen zouden verblijven/ uitrusten.

Maandag 14 september;
Rustdag Yogyakarta, met bezoek aan het Paleis van de Sultan, de vogelmarkt en het waterpaleis. Tevens wat rondgewandeld in de stad met natuurlijk even over de Malioboro Road wandelen voor de vele leuke winkeltjes

dinsdag 15 september: Met de auto naar de Borobudur tempel. Deze bezocht en verder nog wat rondgereden en terug naar hotel.

woensdag 16 september: Op de motor vertrokken richting Prambanan en deze vereerd met een bezoek. Hierna naar Batu, alwaar ‘s-avonds het centrum er leuk uitzag met een soort van kermis.

Donderdag 17 september: In de vroege ochtend al wakker van de vele moskeeën, die behoorlijk van zich lieten horen. Na ontbijt de motoren opgeladen en richting de Bromo vulkaan gereden. Hier een mooie b&B, die ons prachtig uitzicht op de vulkaan gaf.

Vrijdag 18 september. Na een hele korte nacht in de donker met de Jeep naar uitzichtpunt op de Bromo Vulkaan. Wij waren niet de enigsten! Maar bij zonsopkomst een schitterend natuur spektakel, alwaar we steeds meer zagen hoeveel er wel hier op dit punt stonden. Nadat de zon helemaal ons in het licht had gezet, terug in de jeep en naar de vlakte bij de vulkaan gereden. Denk wel 300 van zulk soort Jeepjes aldaar. Toch viel de drukte mee om de Bromo te beklimmen en hier even wat zwaveldampen op kunnen snuiven. Van hieruit terug naar de B&B voor ontbijt en vertrek per moto van Cemaralawang naar Kawah Ljen

zaterdag 19 september en zondag 20 september. Vanaf Kawah Ljen de ferry naar Bali genomen en naar Lovina gereden. Hier heerlijk aan het strand kunnen liggen en natuurlijk in het heerlijke , mooie resort aldaar te kunnen vertoeven.

Maandag 21 rustdag in Lovina. ‘s-Avonds gezellig in cafeeke , alwaar tijdens optreden van bandje iets teveel met vuur werd gespeeld, waardoor de tent bijna de hens in vloog.

Van Lovina naar Ubud, was maar een klein stukje. Toch even wat problemen met de motor van Peter, waardoor we kleine oponthoud hadden. Hierna echter nog tijd zat om Ubud te bezichtigen met natuurlijk het Ubud Monkey Forest.Na het eten naar een prachtige Indonische dans/muziekshow. Hierna ook oud-collega Edwin Calkhoven tegengekomen en daar een paar pilsjes mee genuttigd.

Donderdag 24 september van Ubud naar Pura Tanah Lot gereden. Een mooie tempel , die bij hoog water niet te bereiken is. Vandaar het laatste stukje naar Legian (Denpassar). Na de motoren te hebben gewast, deze schoon ingeleverd en ons zelf opgefrist. Daarna met zijn allen de stad in om de laatste avond te vieren.

vrijdag 25 september uitgeslapen en eenieder uitgezwaaid, die naar Amsterdam de terugreis namen. Zelf nog paar dagen gebleven om aan het strand te liggen. Mijn motorjas na vele jaren achtergelaten. Denpassar te verkennen en een avondje naar Candidassa te reizen. Hier woonde een oud-collega Jos en Magreet, die daar een duikclub heeft. Met hem heerlijk op het strand gegeten en de andere dag terug gegaan naar Legian. Maandag 28 september via Kuala Lumpur teruggereisd naar Amsterdam.