2021 DOLOMIETEN TOUR

Vrijdag 10 september Woerden – HessHeim (D) 640 km

In de vroege ochtend vertrokken via Antwerpen – Luxemburg, om hiervandaan binnendoor naar Hesshein (D) te rijden. Even een flinke regenbui, maar daarna klaarde het gelukkig op. ‘s-Avonds bij Hotel Hopp ingecheckt en opgefrist. hierna even wat verder bij een ander hotel een heerlijke biefstuk genomen, alwaar motormaatje Paul ontmoet werd.


zaterdag 11 september Hessheim – Landsberg Am Lech 400km

Na het ontbijt, samen met motormaatje Paul, de route naar het starthotel in Landsberg Am Lech aangevangen. Dit met een adventurious route, die ons langs en door mooie landschappen voerde. Paul kende ik nog van 13 jaar geleden , tijdens de Trans Andes tour in Peru, Bolivia en Chili en nu besloten om iedere 13 jaar een route te maken. Dit jaar dus naar en over de Dolomieten.

Zondag 12 september; Landsberg Am lech – Ortisie (I) 350 km

In Landsberg Am lech de avond tevoor bijna de gehele groep ontmoet, alwaar we met zijn allen in het stadje wat zijn gaan eten. Na het ontbijt met Paul de route naar Italie genomen. In Oostenrijk de eerste boute gekregen ivm iets te hard door de tunnel 70 km/u ipv 50 tja was gewaarschuwd!!! Even verder de 2e stop voor de Polizei, nu voor controle rijbewijs en kenteken, gelukkig was dat in orde. Verder een mooie route over de Hahntennjoch en de Timmeltsjoch. Als laatste nog over de Jaufenpass om vanaf hier naar St-Christiena bij Ortisie te rijden.

maandag 13 september: De eerste rit van de Dolomieten bracht ons naar de noordzijde van Ortisie 240 km

Als eerste nemen we de Passo delle Elbe, daarna door het Nationale park van Sesto, langs het Lago Di Landro. Daarna richting Cortina om van hieruit de Passo Falzarego en de Passo Fedaia te nemen. Als laatste nemen we de Sellapas om van hieruit weer naar het hotel terug te keren. ‘s-Avonds een heerlijk 3-gangen diner met zijn allen tot ons genomen

dinsdag 14 september; Rondrit Dolomieten oostzijde Ortisie 230 km

Na het ontbijt aanvang genomen met de Passo Gardena, mooie schrale graslanden en Aplenweiden. Hierna over de Valparola. Vervolgens de Falzarego eom darna met prachtig bochtenwerk de Passo Giau te nemen. Dit mag wel een van de mooiste poassen van de Dolomietne genoemd worden. Van hieruit de Passo Duran en de Passo Campolongo. Als laatste wederom de Passo Gardena, maar dan van de andere kant met nog wat mooie hairpins om naar het hotel terug te keren.

woensdag 15 september: Rondrit Rosengarten zuid-west van Ortisie
Vandaag 4 passen: Passo de Pramatico, Di Valles, di San Pellegrino en Passo Costalunga. Wederom weer lekker sturen en af en toe de snelheid erop kunnen nemen.

Donderdag 16 september: Het zag er deze dag niet al te best uit! Donkere wolken ! Toch maar aangevangen richting het Noord-Westen van Ortisie naar de Sarntaler Alpen. 250 km

Na een uurtje werd het tijd voor het regenpak. En het bleef regenen tot hoger in de bergen alwaar we in de dichte mist terecht kwamen. Van de Penserjoch was weinig te zien. Hierna nogmaals de Jaufenpass, van andere zijde. Helaas was het zicht slechts enkele 10 tallen meters, dus weinig schouwspel. Gelukkig werd het op het laastst wat beter met het weer, maar de stad Bolzano, was niet bepaald indrukwekkend. Dus blij om weer op te kunnen warmen en drogen in het hotel.

vrijdag 17 september: Laatste rondrit naar het Noorden van Ortisie 240 km

Gelukkig een mooie zomerse dag om vroeg te vertrekken via de Passo di Sella en de Passo Pordoi. Hierna richting Passo Delle Erbe. vervolgens een mooie lus boven Brixen, alwaar de appelboompjes weelderig bloeiden. Het schitterende skigebied Maranza. Een mooie moeilijk afdaling met scherpe hairpins en slecht wegdek, bracht ons weer via nog wat kronkelige wegen naar ons hotel.

zaterdag 18 september: Terugreis Ortisie – Ulm 370 km

Samen met Paul via de Brennerpass en de b-wegen van Oostenrijk richting landsberg Am lech gereden. Hier afscheid genomen van Paul, die aldaar overnachtte. Ik nog iets doorgereden om zo de volgende dag wat minder Km’s te moeten maken. Terechtgekomen in Ulm met mooi hotels aan de rand van het centrum. Hier ‘s-avonds een heerlijuke pizza genomen en nog wat genoten van de KulturAbend , die toevallig daar plaatsvond. drukte van jawel, maar moe en voldaan op tijd bedje ingedoken voor de lange terugreis de laatste dag.

zondag 19 september: trugreis Ulm – Woerden 720 km
Na het ontbijt alles ingepakt en vertrokken via de snelwegen van Duitsland (A3), daar de A61 afgesloten was. Ook de A3 rond Koln een klein stukkie, wat file en omrijden betekende. Al met al toch veilig thuisgekomen met zo’n 3500 km op de teller. De groepsreis was in feite enkel voor de gezelligheid. Voornamenlijk tijdens ontbijt, bij thuiskomst en ‘s-avonds in het hotel zagen we elkaar, daar eenieder in kleine groep of alleen zijn km’s maakte. Dit alles maakte de reis comfortable en eenieder op zijn eigen manier dankzij Motortours.eu