2022 Tirol

9 t/m 18 mei 2022

DAG 1 – maandag 9 mei: vertrek rond 07.30 uur vanuit Woerden richting Wurzburg. Tot Koln de snelweg genomen, Hier de A3 verlaten en via de kleinere kronkelweggetjes richting Wurzburg gereden. Hier via de Spessart gereden, alwaar Bad Orb een schitterende omgeving bleek te zijn. Tevens schitterende landschappen met in bloei staande koolzaadvelden. Daarna vanaf Gemunden langs de Main, Wurzburg binnengereden. Rond 16.00 uur gearriveerd na 550 km in Hotel Strauss. Michel was er al en dus even gewacht op Paul. Na paar pilsjes opgefrist en even de stad in om een pizzaatje te nemen met een tiramisu als toetje.

DAG 2- dinsdag 10 mei: na een stevig ontbijtje vertrokken via secundaire wegen en natuurlijk voornamenlijk de Romantische Strasse naar St-Johann in Tirol. Totaal zo’n 440 km. Onderweg nog een heerlijke lunch genomen en bij aankomst in Hotel Am Schonen Aussicht, een lekker verdiend biertje. Om daarna te verfrissen en een heerlijk diner met een Irish Coffee tot ons te nemen.

DAG 3- woensdag 11 mei: dagje met rondrit van de Glossclockner. Prachtige pas, die iedere motorrijder een keer moet nemen. Ook een bezoek aan de Franz Josephs – Hohe mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit betekend effe 8 km heen en terug, maar schitterende om de gletscher te bewonderen. Om niet in Italie te belanden via een landweggetje de berg wederom genomen om na 260 km veilig en wel weer in het hotel aan te komen.

DAG 4 –donderdag 12 mei: Vandaag besloot Michel niet mee te rijden en wilde even wat anders doen dan op de motor te zitten. Samen met Paul besloten om de rit naar het Oosten, richting Salzburgerland te maken, Edoch de route liet ons wat in de steek, zodat we eeen stuk gemist hadden. De terugweg bleek ook nog eens afgesloten zodat we op politieverzoek terugkeerden en bijna op dezelfde route terug als heen kwamen. Toch weer een heel ander perspectief. Na 230 km echter weer voldaan in hotel aangekomen.Na het eten nog even met Michel een wandeling naar het dorp St-Johann gemaakt om vervolgens heerlijk in slaap te vallen.

DAG 5 – vrijdag 13 mei : Vandaag richting het Noorden gereden om diverse malen de grens met Oostenrijk en Duitsland te passeren. Mooie rit door de Bayerse Alpen en een heerlijk broodje bij de bakker ging er als lunch wel in en aan het eind van de dag toch nog een kleine bui, wat de motorpret niet drukte. Met 260 km toch een mooie rit gehad.

DAG 6 – zaterdag 14 mei: Daar er regen in het Westen was voorspeld, de route van zondag naar deze zaterdag richting Noord-Oost omgeruild. Dus vandaag een rondje rondom Salzburg! De tolweg over Rossfeldhohenringstrasse was schitterend met mooie uitzichten en heerlijk bochtenwerrk. Verder niet zo’n mooie rit en vele wegversperringen waardoor we helaas middenin de stad Salzburg belanden op de drukste dag van de week. Toch wederom zo’n 275 km weggetikt.

DAG 7 – zondag 15 mei: Samen met Paul richting Zillerthal gereden. Michel had deze dag verkozen om familiebezoek in de buurt te plegen. Na een kleine oponthoud in het Brixental, door een communiefeest, konden we verder rijden richting de Zillerthalerhohenstrasse, een smal avontuurlijk bergweggetje wat voor ons een uitdaging was. Na enkele km’s was er een versperring , maar dit was voor het verwijderen van bomen, alwaar op zondag niet gewerkt werd. De borden hadden ze echter laten staan, maar Wij besloten door te rijden. Bovenop even gelunched en verder gereden. Echter hier was de sneeuw over het wegdek gezakt, waardoor we een ommedraai moesten maken om vervolgens toch nog even de Krimml watervallen en de Gerlosspas konden bezoeken. Een mooie rit van 240 km bracht ons weer in het hotel om gezamenlijk een biertje te pakken , dineren en afzakkertje te nemen.

DAG 8 – maandag 16 mei: De terugreis! In de vroegte ingepakt en ontbijtje gescoord. Na afrekenen met zijn gedrieen richting het Noorden via diverse kronkelwegen. Mooie rit door het dorpje Wasserburg, alwaar we de Inn overstaken.Ditmaal in tegenstelling tot de heenreis via de oostkant van Munchen. Hier wat problemen met de navigatie bij de luchthaven, alwaar de wegen bijna wekelijks veranderen. Na de middag kwam er regen opzetten. Dit besloot Paul en Michel om Meer de snelweg op te zoeken om zo sneller en verder te kunnen komen richting huiswaards. Zelf lekker doorgekacheld en besloten om hetzelfde hotel als op de heen weg in Wurzburg te nemen. Hier opgefrist en de stad in gewandeld voor een heerlijke te grote pizza en nog een drankje op een terras. Dit met 400 km op de teller.

DAG 9 – dinsdag 17 mei: Na het ontbijt op het gemak weer ingepakt om vandaag via het Sauerland verder huiswaards te keren. Mooie kronkelroute met diverse landschappen waaronder het glooiende Sauerland. Kleine lunch in de omgeving van Winterberg. Hier een hotel geboekt op de App in de buurt van Dortmund. Dit was goed te doen en tegen 5 uur in de middag gearriveerd bij Hotel Waldchlussen in Fuchten. Toch weer zo’n 350 km gereden. Hier paar pilsjes, heerlijke douche en een uitstekend diner. Verder niets meer mogelijk in deze omgeving dan klein eindje te wandelen en op tijd het bed opgezocht.

DAG 10 – woensdag 18 mei: Heerlijk uitgeslapen om daarna nog op tijd een ontbijtje te kunnen nemen. Vandaag maar een korte rit van zo’n 230 km met hoofdzakelijk autobahn. Rondom Dortmund wat enkele files, maar met de motor mooi tussendoor kunnen glippen. Rond 13.00 uur thuis. Uitpakken, opruimen en effe de motor door de wasstraat wat zeker eens nodig was!

Een heerlijke, mooie en gezellige reis met Paul en Michel met in totaal zo’n 3350 km op de teller erbij.