2022 weekendje Westerwald (D)

Het 3e weekend van juni staat ieder jaar gepland met de motorvrienden. Dit jaar naar het Westerwald in Duitsland, wat voor mij totaal onbekend was. Vrijdag 24 juni dus vertrokken vanaf Woerden naar Bergen op Zoom, om aldaar de rest op te pikken, Helaas door gezondheidsproblemen in de familie bij Jeroen en een te drukke overbelasting bij Ron, bleven we met zijn tweetjes over. Dus na de koffie bij Ton met frisse blik vertrokken naar het Westerwald. De route hadden we iets ingekort! Vanaf Aken zouden we via de Eifel binnendoor gaan rijden. Dit liep effe mis, daar in Aken tal van wegen waren afgesloten en mijn routeApp het liet afweten. Dus na kleine tour door Aken wederom op de snelweg te belanden. Daarna bij Duren getracht de voorgeprogrammeerde route op te pakken. Ook dit liep helemaal fout zodat we ietwat noordwaards van de Eifel bleven rijden. Het weer werd helaas ook wat minder zodat we te laat het regenpak aan konden trekken. Vanaf Bad Neuenahr zaten we weer op de oorspronkelijke route, maar na het pontje bij Linz Am Rhein waren we dan ook bijna op bestemming. Bij aankomst was het Hotel nog verlaten, maar sleutel lag gereed en na klein uurtje konden we aan het bier en daarna opfrissen en gaan genieten van het heerlijke 4-gangen diner.

Zaterdag 25 juni: Deze dag zag er met een mooi zonnetje al geod uit . Dus na het uitslapen en flink ontbijt vertrokken om de route door het WESTERWALD te maken.. Een schittterende route (gejat van MRA) die ons prachtige glooiingen, bouchten en uitzichten brachten. Met onderweg tijd genomen voor een koffie pauze om vervolgens naar de Bikers Canyon te Seifen te rijden,.Hier drukte van jewelste met hongerige motards alwaar het zeker een genot was om even een flinke lunch tot ons te nemen.

Zondag 26 juni: Deze dag gepland om rondje door de Vulkan Eifel te maken. Dus allereerst weer de Rijn over met pontje om vervolgens door een schitterend gebied te rijden richting Nurnburgring. Hier effe gekeken hoe snel ook alles kan, maar daarna rustig doorgekacheld via mooie bochtjes, bossen en helaas wat slecht wegdek.

CURRYWORST mag niet ontbreken!

Maandag 27 juni: Langs de Rijn naar Bonn gereden om vandaar de snelweg naar Eindhoven te nemen. Hier afscheid genomen van Ton om vervolgens in de regen (stortbuien) te geraken en in een lange file die door het Boerenprotest tegen Stikstof wat strobalen op de weg hadden gegooid. Toch rond 1500 uur thuis om vervolgens op te frissen en na te genieten van dit mooie motorweekend met in totaal 1120 km!