2008

TOUR DE PICARDIE 2008

vrijdag 27 juni:
‘s-ochtends rond 10.00 uur vertrokken via Antwerpen – Gent – Lille over de E17. 
In Frankrijk de route gevolgd tot Arras. Dit alles onder een bewolkte hemel, alwaar gelukkig geen regen viel. Bij Arras de afslag genomen naar de N25. Hier de afgelopen jaren veel veranderd en jammer genoeg voor de motorrijder een niet zo’n mooie tourweg meer om via Doullens naar Abbeville te rijden. In Abbeville een heerlijke koffie genomen en vandaar vetrokken over de A28 richtring Rouen. De lange weg naar Le Havre (A29) valt wat tegen zeker met het steeds slechter wordende weertje ( regen!). De Pont De Normandie blijft echter een mooie brug om met de motor overheen te rijden ( graduit) en we zagen de zon al aan de overkant van de Seine schijnen. Hier in Honfleur een hotelletje gezocht wat uitermate geschikt was voor motorrijders ( La Diligence). 
Aparte huisjes (kamers) en een mooie stalling voor de motor. ‘s-avonds even het mooie stadje rondgelopen en heerlijk doorgezakt op een terrasje aan het idyllisch haventje.

zaterdag 28 juni:
Met een zonnetje vertrokken maar even over de brug riching Le Havre begon het al aardig te betrekken. Gelukkig bij de eerste stop in Etretat was het nog even genieten van het mooie strandje en de krijtrotsen. 
Dit ondanks de stevige bries. Hierna onder barre weersomstandigheden richting Fecamps gereden wat zo langs de kust een mooie route (met mooi weer) is. Fecamps is een leuk badplaatsje maar met regen kun je er beter wegblijven. 
Hierna richting het noorden gereden alwaar het steeds beter weer werd en zelfs de zon er warmpjes doorkwam. Zo dicht mogelijk langs de kust blijven rijden tot in Berck, waar ondanks de wind het heerlijk was op een terrasje aan de boulevard. Inmiddels was het al laat in de middag zodat een hotelletje wel op zijn plaats was. Gedacht werd an Le Touquet – Paris  Place. Hier echter geen hotel te vinden Enkel dure Residenties en besloten om verder te gaan zoeken. In Boulogne Sur Mer was het even zoeken, maar al vlug vlakbij het centrum een eenvoudig toch goeie overnachting en parking voor de motor kunnen vinden. 
De stad leek heel wat maar viel na een kleine wandeling naar het centrum zwaar tegen. Weinig vertier en klein marktplaatsje.

zondag 29 juni:
Met mooi weer een heerlijk ontbijtje genomen en de motor gestart. Van Boulogne de kustweg naar Calais genomen. Een mooie route met veelal uitzicht op Het Kanaal. Na bezoek aan Cap Grs Nez en Gap Blanc Nez  
de reis voortgezet naar Duinkerken. Hier de weg kwijtgeraakt en al zwervend door de stad bijna zonder benzine komen te zitten. Hierna de route voortgezet langs Plopsaland naar de kustweg van België. Drukte alom en na een kleine versnapering in Nieuwpoort via de binnenwegen naar Brugge gereden. Misschien wel 20 jaar geleden dat ik hier was, maar het blijft een mooi stadje. Direct in het centrum een hotel met onderliggende parkeergarage gevonden. 
De prijs viel alleszins mee en konden we na een frisse douche het mooie stadje voor een dagje met een bezoek vereren.
  
Schitterend terrasweer en ‘s-avonds genoten van de EK finale te Wenen: Duitsland – Spanje 0-1 GELUKKIG en Verdiend !!!!

maandag 30 juni:
Een heerlijk ontbijt voorgeschoteld gekregen en daarna de stad ingewandeld.
 
Hier nu de typische maandagmorgen drukte en een rustige wandeling door het Minnepark gemaakt alvorens heerlijk de maag gevuld op een gezellig terrasje. Hierna vroeg in de middag de motor gepakt en richting Bergen op Zoom gereden.

______________________________________________________________________________________________________________________________

KWADENDAMME 2008